üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Apróbojtorjánfű tea
- Agrimoniae herba

Az Európában és Ázsiában honos, hazánkban is gyakran előforduló növény gyökere használatos. A benne lévő hatóanyagok miatt epetisztító, gyomorbántalmak és máj-epepanaszok esetén alkalmazták belsőlegesen a népi gyógyászatban. Külsőlegesen ekcéma, reumás bántalmak esetén bedörzsölő olajokban lelhető fel, de kedvező hatást tulajdonítanak neki hajhullás, korpás haj kezelése esetén is. A homeopátiában is használják bőrkiütések és reuma esetén.

Javasolt: Epetisztító, gyomorbántalmak, máj és epepanaszok esetén, a gyulladt hangszálak gyógyítására, torok és ínygyulladás esetén alkalmazható.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Forraljon fel 4 dl vizet vegye le a tűzről és tegyen bele 1 evőkanál apróbojtorján-füvet. Fedje le és hagyja állni 20 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyaszthatja el éhgyomorra. A tea emelt és maximális adagja 6dl vagy 8 dl vízbe 2-3 evőkanál apróbojtorjánfű. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. A teát mézzel édesítheti. A teát folyamatosan 3 hétig lehet inni. Folytatni csak 5 nap szünet után lehet. Ha fürdővízhez adja akkor 7 dl vízből és 4 púpozott evőkanál apróbojtorjánból készítsen forrázatot. 4 éves kortól fogyasztható.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem