üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft
Hallgassa meg az ismertetőnket:

Borsmentalevél tea
- Menthae piperitae folium

Angliában írták le először a növényt, de utána elterjedt, betelepítették a világ számos országában. Illatát már a levelei megdörzsölése esetén is érezhetjük. Számos egészségre kedvező hatásai közül kiemelendő az epebántalmak gyógyítása, serkenti az epetermelődést, epeműködést, emellett görcsoldó, enyhe hányingercsökkentő. Teaként, illóolajként vagy kockacukorra cseppentve alkalmazzák ezekre a célokra. Bőrre kerülve egyből hűsítő érzést nyújt, ezért fájdalomcsillapító, reuma elleni kenőcsök kedvelt alkotórésze. Hörgőtágító hatása révén inhalálásra is alkalmas akár illóolajként, akár kenőcsökben. Számos krém, illatosító tartalmazza ezek mellett kellemes illata miatt is.

Javasolt: Epebántalmak gyógyítására, serkenti az epetermelődést, epeműködést, emellett görcsoldó, enyhe hányingercsökkentő, hörgőtágító hatása révén inhalálásra is alkalmas.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Forraljon fel 4 dl vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 evőkanál borsmentalevelet. Fedje le és hagyja állni 20 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyassza el éhgyomorra. A teát mézzel édesítheti. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. A tea emelt és maximális adagja 6 dl vagy 8 dl vízbe 2-3 evőkanál borsmentalevél. A teát folyamatosan 3 hétig lehet inni. Folytatni csak 5 nap szünet után lehet. FIGYELEM! A tea túladagolása hasmenést okozhat. 3 éves kortól fogyasztható.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem