üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Diólevél tea
- Juglandis folium

A sok helyen elterjedt, sokszor betelepített nagy terebélyes fa leveleit főleg külsőlegesen használják. Lemosásra, borogatásra felületi gyulladásos folyamatok, pl. acne vagy ekcéma kezelése esetén. Belsőleg kevésbé használatos, és hosszú távú használata nem is ajánlott, kúraszerűen gyomor- és bélhurut esetén javallott.

Javasolt: Lemosásra, borogatásra felületi gyulladásos folyamatok, pl. acne vagy ekcéma kezelése esetén. Vértisztító, vérhígitó.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Forraljon fel 4 dl vizet, vegye la a tűzről és tegyen bele 1 púpozott evőkanál diófalevelet. Fedje le és hagyja állni 20 percig. Utána szűrje le és egész nap éhgyomorra elfogyaszthatja. A tea emelt és maximális adagja 6 dl vagy 8 dl vízbe 2-3 púpozott evőkanál diófalevél. Frissítőnek fürdővízhez adva 5 dkg. diólevélből készítsen forrázatot. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. A teát szükség esetén mézzel édesítheti. A teát folyamatosan 3 hétig lehet inni. Folytatni csak 5 nap szünet után lehet. Figyelem:Túladagolása allergiát, bőrkiütést okozhat.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem