üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Fekete bodzavirág tea
- Sambuci flos

Magas termetű cserje vagy kis fa, melynek hazája Európa, Ázsia. Szárított virágjainak teáját finom íze miatt gyakran fogyasztják, de gyógyászati hatása is nagyon fontos. A forró itatl meghűléses betegségekben izzasztóként, nyákoldóként, immunstimulánsként ajánlják, de enyhe vízhajtó és hashajtó hatása is van. A homeopátia is hasonlóképpen, légúti gyulladások esetén alkalmazza.

Javasolt: Meghűléses betegségekben izzasztó-ként, nyákoldóként, immunstimulánsként ajánlják, de enyhe vízhajtó és hashajtó hatása is van.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Forraljon fel 4 dl vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 enyhén púpozott evőkanál bodzavirágot. Fedje le és hagyja állni 15 percig. Utána szűrje le és mézzel édesítve fogyaszthatja el egész napra elosztva éhgyomorra. A tea emelt és maximális adagja 6 dl vagy 8 dl vízbe 2-3 enyhén púpozott evőkanál bodzavirág. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. Frissítő, bőrápoló fürdőhöz adva 6 dl vízből és 4 púpozott evőkanál bodzavirágból készítsen forrázatot. A teát folyamatosan 4 hétig lehet inni. Folytatni csak 7 nap szünet után lehet. A teát 2 éves kortól lehet fogyasztani.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem