üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Gyermekláncfű gyökér tea
- Taraxaci radix

Rétek, legelők, árokpartok szép színes virága mindenki számára nagyon ismerős lehet, gyógyászati felhasználása viszont annyira nem köztudott. A növény gyökere, hajtása és levele is felhasználásra kerülhet. Emésztőmirigyeket serkenti, emiatt sok emésztés elősegítő, étvágyjavító, epeproblémákra való teakeverék hasznos alkotója, de teája önmagában is kiváltja a jótékony hatásokat. Emellett vizelethajtó hatással is rendelkezik, enyhe hashajtóként is van róla feljegyzés. Külsőleg ekcéma, reumás fájdalmak kezelésére borogatásként használandó.

JavasoltEmésztőmirigyeket serkenti, emiatt emésztés elősegítő, étvágyjavító, epeproblémákra való, vizelethajtó hatással is rendelkezik, enyhe hashajtó. Inulintartalma miatt a cukorbetegek diétájában alkalmazható.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Forraljon fel 5 dl vizet és tegyen bele 2 púpozott teáskanál gyermeklánc gyökeret. Fedje le és lassú tűzön főzze 3 percig. Utána vegye le a tűzről és hagyja állni 10 percig, majd szűrje le és esetleg mézzel édesítve egésznapra elosztva fogyassza el éhgyomorra. A tea emelt és maximális adagja 8 dl vagy 1 liter vízbe 3-4 púpozott teáskanál gyermeklánc gyökér. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. Fürdővízhez adva 6 dl vízből és 2 púpozott evőkanál gyermekláncfű gyökérből készítsen főzetet. A teát folyamatosan 3 hétig lehet inni. Folytatni csak 1 hét szünet után lehet. FIGYELEM! A tea túladagolása hasmenést, kiütést okozhat.4 éves kortólfogyasztható.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem