üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Gyermekláncfű levél tea
- Taraxaci folium

Rétek, legelők, árokpartok szép színes virága mindenki számára nagyon ismerős lehet, gyógyászati felhasználása viszont annyira nem köztudott. A növény gyökere, hajtása és levele is felhasználásra kerülhet. Emésztőmirigyeket serkenti, emiatt sok emésztés elősegítő, étvágyjavító, epeproblémákra való teakeverék hasznos alkotója, de teája önmagában is kiváltja a jótékony hatásokat. Emellett vizelethajtó hatással is rendelkezik, enyhe hashajtóként is van róla feljegyzés. Külsőleg ekcéma, reumás fájdalmak kezelésére borogatásként használandó.

Javasolt: Emésztőmirigyeket serkenti, emiatt sok emésztés elősegítő, étvágyjavító, epeproblémákra való, vizelethajtó hatással is rendelkezik, enyhe hashajtó.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Forraljon fel 4 dl vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 púpozott evőkanál gyermekláncfüvet. Fedje le és hagyja állni 20 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyassza el éhgyomorra A teát csak mézzel édesítse. A tea emelt és maximális adagja 6 dl vagy 8 dl vízbe 2-3 púpozott evőkanál gyermekláncfű levél. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. A teát folyamatosan 3 hétig lehet inni. Folytatni csak 3 nap szünet után lehet. A tea 2 éves kortól fogyasztható.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem