üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Kamillavirág tea
- Chamomillae anthodium

Ki ne ismerné a szinte az egész világon vadon is megtalálható, de ma már külön gyógyászati célokra is termesztett kamillát, aminek a virágzatát és a belőle nyert illóolajat, tinktúrát számos módon felhasználhatjuk. Elsősorban megfázásos betegségek esetén teaként gyulladáscsökkentő hatását használjuk ki, de éppen e hatása miatt gyomorbántalmak, hasmenés esetén is jó szolgálatot tesz. Szemgyulladáskor a gondosan leszűrt teával borogatni ajánlatos, de ülőfürdőként hüvelygyulladás vagy aranyér esetén is előnyös hatásokkal bír. Számos kenőcs, illóolajkeverék hasznos alkotórésze gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása miatt. A homeopátia szintén gyulladáscsökkentőként és nyugtatóként használja.

Javasolt: Teáját megfázásos betegségekben, gyomorbántalmak és hasmenés esetén, ülőfürdőként hüvelygyulladás vagy aranyér esetén ajánlatos használni.

Alkalmazás: Mindennapi teaként fogyaszthatja az alábbi adagolással. Külsőleg hajápolásra, szőkítésre, arcápolásra és gőzölésre használják. FIGYELEM! kisgyermekeknél allergiát okozhat. Forraljon fel 4 dl vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 púpozott evőkanál kamillavirágot. Fedje le és hagyja állni 15 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyaszthatja el éhgyomorra. A tea emelt és maximális adagja 6 dl vagy 8 dl vízbe 2-3 púpozott evőkanál kamillavirág. A teát csak mézzel édesítse. A teát folyamatosan 5 hétig lehet inni. Folytatni csak 6 nap szünet után lehet. Külsőleg 6 evőkanál virágból és 1 liter vízből készítsen forrázatot. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem