üres
 

MegosztomMegosztom

870 Ft

Málnalevél tea
- Rubi idaei folium

A hazánkban is előforduló erdőszéli cserjének igaz, hogy ízletes gyümölcséből sokmindent készítenek, lekvárt, szörpöt, bort… de gyógyászati felhasználása a növény leveleinek van. Teája megfázásos betegségek esetén, garat- és szájüregi gyulladások okozta problémák kezelésére javallt. Ezen kívül hatással bír gyomorhurut, hasmenés esetén is.

Javasolt: Teája megfázásos betegségek esetén, gyomorhurut, hasmenés esetén, garat- és szájüregi gyulladások okozta problémák kezelésére javallt. Rugalmassá teszi a méhfalat, vértisztító hatású.

Alkalmazás: Mindennapi teaként az alábbi adagolással fogyasztható. Kínai tea pótlására vagy gyerekteaként is fogyasztják. Ízjavítónak is használják. Forraljon fel 4 dl vizet, vegye le a tűzről és tegyen bele 1 púpozott evőkanál málnalevelet. Fedje le és hagyja állni 15 percig. Utána szűrje le és egész napra elosztva fogyassza el éhgyomorra. A teát mézzel édesítheti. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. A tea emelt és maximális adagja 6 dl vagy 8 dl vízbe 2-3 púpozott evőkanál málnalevél. A teát folyamatosan 4 hétig lehet inni. Folytatni csak 5 nap szünet után lehet. A tea 2 éves kortól fogyasztható.


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem