üres
 

MegosztomMegosztom

1 490 Ft

Mátrai Virágpor

A méhek gyűjtötte virágpor szupertáplálék, hiszen túlzás nélkül mindent tartalmaz, ami az ember számára élettanilag szükséges. A vitaminok tekintetében a leggazdagabb méhészeti termék. Ezen kívül növeli a vörös vértestek számát, a szervezet edzettségét, gyorsítja a test regenerálódását, étvágyjavító, elősegíti a jobb tápanyag-hasznosítást és serkenti a szellemi képességet. Jó közérzetet, fokozott aktivitást biztosít.

A virágpor az apiterápia –méhészeti termékekkel való gyógyítás-, fontos gyógyhatású terméke. Az ismert 22 aminosavból 20 megtalálható benne! A teljes növényi étrenden élők –vegetáriánusok-, számára szinte kötelező, hiszen pótolja az étkezésükből gyakran kimaradó fehérjéket. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, fehérjékben.

Szellemi tevékenységünket fokozza,
elősegíti az emlékező- és koncentrálóképességet, véd a tavaszi fáradtság és az őszi influenzás betegségek ellen is. Franciaországban influenzajárvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják! A virágpor a nátrium-felesleg és az azzal együtt jelentkező kálium-hiány ellensúlyozására is alkalmas. Hatóanyagai nem agresszívek, ezért a virágport kúraszerűen, 10-12 héten át folyamatosan kell fogyasztani. Akkor is használjuk, ha éppen nincs semmi bajunk, hogy továbbra is jól érezzük magunkat.

Hasznos tanácsok a virágport fogyasztóknak
A virágport lehet szárazon megrágni és inni rá valamit. Vannak, akik joghurttal, vagy gyümölcslével keverten, esetleg tejjel, teával fogyasztják. A virágpor előnyösen fogyasztható mézzel és propoliszos mézzel együtt, így ízletesebb és többirányú a hatása. Gyermekekkel, mézzel ízesítve, tejben elkeverve lehet megkedveltetni.

A virágpor javasolható napi adagja gyermekeknek 3g - 10g-ig. Felnőtteknek 5g - 20g. Kimérés történhet egyszerűen kanállal: egy mokkáskanálnyi kb. 3g.
Két évesnél fiatalabb gyermekeknek nem ajánlott a méz a virágpor, illetve a méhkenyér fogyasztása!
Cukorbetegeknek nem, vagy csak orvosi konzultáció mellett ajánlott!


   
 
TOP 5 termékekLegutóbb megtekintett termékek
3235 Mátraszentimre, Széchenyi u. 7.         +36 52 769 190         info@matraigyogynoveny.hu
nem